Wij zijn WTC Naarden (Wieler Toer Club Naarden) is een kleine maar gezellige fietsvereniging voor dames en heren. Van onze 45 leden zijn er altijd wel een tiental op de wekelijkse clubritten en bij grotere aantallen splitsen we in verband met veiligheid en of niveau op in kleinere groepen.

Utrechtse Poort
In de zomer vertrekken wij vanaf de Utrechtse Poort op de zondagmorgen (9.00 uur) en op de woensdagavond (19.00 uur) met de racefiets. In de wintermaanden vertrekken wij ook vanaf de Utrechtse Poort op de zondagmorgen (9.00 uur). Sommigen nemen de mountainbike en anderen de racefiets.

Verschillende niveaus
De regulier aanwezige rijders kijken naar het “niveau” van de aanwezigen en gezamenlijk wordt de afstand en snelheid bepaald. We hebben een aantal min of meer “vaste” koffieadressen maar het staat elk lid vrij om een voorstel te doen voor een route. Zondags is dit op de racefiets inclusief de koffie meestal zo’n 75-100 km en zijn we rond de klok van 13.00 uur weer terug in Naarden. De moutainbikers fietsen 40-45 kilometers in de winter. De woensdag avondtochten zijn afhankelijk van de schemer maar hoog zomer zo’n 70 kilometer en zonder koffiestop. Dit betekend dat we maximaal rond 21.30 uur weer in Naarden zijn.

Op onze website kan ieder lid een voorstel voor een tocht doen op elke dag van de week en hoe leuk is het niet om een mooie tocht te rijden met een paar andere leden? Via de agenda kun je inschrijven en zo staan we nooit voor verrassingen wie of er komen en kunnen we nog even wachten wanneer er onverhoopt een tegenslag zit in het vertrek van huis.

Veiligheid
In verband met de veiligheid verlangen wij wel dat een ieder met een helm fietst en zich aan de verkeersregels houdt. Verder is het van belang dat je fiets in orde is want bij eventuele pech helpen we elkaar en het kan niet de bedoeling zijn om de gehele groep op te houden vanwege achterstallig onderhoud. Onze vereniging is aangesloten bij de landelijk opererende Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en zijn middels het lidmaatschap ook verzekerd bij schade en ongevallen. Verder zijn er meestal kortingen te verkrijgen op inschrijfgeld van toertochten bij collega fietsclubs. Ook daar nemen we met enige regelmaat aan deel maar hier kan je natuurlijk ook zelfstandig of met een klein aantal leden aan deelnemen.

Meld je aan
Is je interesse gewekt en wil je een keer meerijden neem dan even contact op via info@wtcnaarden.nl of via het contactformulier.