Wij zijn WTC Naarden (wieler toer club Naarden) een kleine maar gezellige vereniging waar men elkaar kent en respecteert. Wij rijden in de zomermaanden met vertrek vanaf de Utrechtse poort op de zondagmorgen(9.00 uur) en op de woensdagavond(19.00 uur) met de racefiets. In de winterperiode rijden we op de zondagmorgen(9.00 uur) grotendeels op de mountainbike maar er zijn een aantal leden die op de racer doorrijden. Van onze 45 leden zijn er altijd wel een tiental op de wekelijkse clubritten en bij grotere aantallen splitsen we in verband met veiligheid en of niveau op in groepen van maximaal 15 fietsers.

De regulier aanwezige rijders kijken naar het “niveau” van de aanwezigen en gezamenlijk wordt de afstand en snelheid bepaald. We hebben een aantal min of meer “vaste” koffieadressen maar het staat elk lid vrij om een voorstel te doen voor een route. Zondags is dit op de racefiets inclusief de koffie meestal zo’n 90-100 km en zijn we rond de klok van 13.00 uur weer terug in Naarden. De woensdag avondtochten zijn afhankelijk van de schemer maar hoog zomer zo’n 70 kilometer en zonder koffiestop. Dit betekend dat we maximaal rond 21.30 uur weer in Naarden zijn. De mountainbike tochten zijn korter zo’n 40-45 kilometer maar ook die eindigen rond de klok van 12.30 uur weer in de vesting.

Met de flexibiliteit in onze web site kan ieder lid een voorstel voor een tocht doen op elke dag van de week en hoe leuk is het niet om een mooie tocht te rijden met een paar andere leden. Via de agenda kun je inschrijven en zo staan we nooit voor verrassingen wie of er komen en kunnen we nog even wachten wanneer er onverhoopt een tegenslag zit in het vertrek van huis.

In verband met de veiligheid verlangen wij wel dat een ieder met een helm fietst en zich aan de verkeersregels houdt. Verder is het van belang dat je fiets in orde is want bij eventuele pech helpen we elkaar en het kan niet de bedoeling zijn om de gehele groep op te houden vanwege achterstallig onderhoud. Onze vereniging is aangesloten bij de landelijk opererende Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en zijn middels het lidmaatschap ook verzekerd bij schade en ongevallen. Verder zijn er meestal kortingen te verkrijgen op inschrijfgeld van toertochten bij collega fietsclubs. Ook daar nemen we met enige regelmaat aan deel maar hier kan je natuurlijk ook zelfstandig of met een klein aantal leden aan deelnemen.

Zoals jullie op de foto’s zien rijden er zowel dames als heren in de diverse leeftijden met ons mee. Is je interesse gewekt en wil je een keer meerijden neem dan even contact op via mail of telefoon op onderstaande contactgegevens.