MTB op toeren

De vorst zat alweer in de lucht afgelopen zondagmorgen maar met de klok een uurtje terug was er om 9.00 uur wintertijd voldoende belangstelling bij de Utrechtse poort om met een race- en MTB groep van start te gaan. 

Na vorige week een mooie MTB rit over het nieuwe parcours van Lage Vuursche van maar liefst 22 km nu achter Wim Kruimer aan door zijn vertrouwde omgeving in de richting van Huizen. Alles zat weer in de rit; langs de akkers van de Naarder Eng, door de oude bossen en heuvels vanuit de ijstijd, de zandafgravingen tot over de heide begraasd door de runderen en schapen van het Goois Natuurreservaat. Alle ingredienten voor een technisch maar ook bij tijd en wijle, snel parcours. Natuurlijk ook nog even de tijd genomen om onder het genot van een kopje koffie, een warm appelgebakje met slagroom tot ons te nemen bij het etablissement Bluk. Ook weer even bijpraten met ons lid Ben Vet die vanuit Amersfoort weer de moeite had genomen om met ons mee te rijden.

Laatste uurtje nog even door de kuil van de Westerheide langs Heidezicht via de Natuurbrug richting het zwembad Bussum om even lekker uitfietsend terug te keren naar Naarden. Op deze mooie zondagmorgen is het zo rond twaalven alweer gezellig druk op de heide met recreanten. Door ons netjes te gedragen en rustig langs de wandelaars en loslopende honden te rijden met een vriendelijk "goede morgen" zie je dat we prima gezamenlijk van onze mooie omgeving kunnen genieten.

Ben je er volgende week ook bij??