2020 Toertocht Markerwaard

Vroege start
9 augustus 2020. De starttijd werd op deze dag met algemene stemmen vervroegd naar 7 uur in de ochtend in verband met de te verwachten tropische temperaturen. Na een kort groepsoverleg onder de 12 heren en 3 dames werd er besloten om in één groep te rijden en als er een groepje even echt hard wilde koersen dat dit gemeld zou worden. Ook werd besloten het rondje met de klok mee te rijden in verband met de wind deze zouden we de laatste 40 km in de rug hebben!

Koffie in Enkhuizen
Er werd in een mooie groep en in een straf tempo -  aangevoerd door de sterke mannen - naar Enkhuizen gefietst. Daar werd op een terras een kop koffie met appeltaart een colaatje of zelfs een broodje zalm werd genuttigd. Na een klein half uurtje werd de tocht voortgezet over de dijk Enkhuizen-Lelystad alwaar midden op de dijk een lekke band de ploeg nog even rust gaf.

Gas los
Na het plakken van de band moest bij de helft van de ploeg het gas er even op en daarbij werden snelheden van boven de 50 km per uur gehaald. De rest volgden de dijk in een tempo van rond 34 km per uur. Bij Lelystad wachtten de snelle mannen de rest van de ploeg op waarna er langs de dijk met rechts Markermeer en links Oostvaardersplassen weer als één peloton gereden werd. Eén van de snelle man liet zich regelmatig langs het peloton liet afzakken om te kijken of iedereen er nog fris bijzat. Indien nodig werd er even ingehouden, omdat de kilometers dan toch gingen tellen

Samen uit en samen thuis
Na het gemaal De Blocq van Kuffeler gingen de snelle mannen nog even los waarna er bij de Hollandse Brug weer gewacht. Gezamenlijk reden Naarden Vesting binnen waar vervolgens op het terras van Café Demmers om 1 uur 's middags het glas geheven kon worden op een geslaagde clubrit. Deze rit wordt volgend jaar zeker weer verreden! 

Wim Koopmanschap